Kesäkuu 2018
Ma Ti Ke To Pe La Su
 << <   > >>
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« Lenssua pukkaaEilinen tuli ja eilinen meni »

Förstås går det

Förstås går det

tuumi lasten rehtori eilen, kun saimme hetken rauhallista aikaa ja kysyin häneltä, miten olisi lasten "oman loman" kanssa viikkoa ennen syyslomaa. Sinne Härmän kuntokeskukseen sis menisimme... Ja lupa irtosi saman tien.
En tosin muuta odottanutkaan.

Olimme siis illalla (vietyäni ensin Wilman taidekouluun ja nousettuani tytön takaisin smaoin kuin Jeremiaksen eftiksestä ja Heikin töistään) mukulain koululla. Oli se vanhempainilta.
Kauheesti uutta asiaa ei tullu. Anna Slotte ( https://tuhat.halvi.helsinki.fi/portal/fi/persons/anna-slotteluttge(fa193d7c-285c-42aa-bdf4-170c349f7ed9).html ) puhui tutkimuksista, jotka hehkuttavat moniielisyyttä. Itseasasiassa yksikieliset ihmiset muodostavat selkeän vähemmistön maailmassa, silti on olemassa myös Persujen maailma ja maailmankuva kieli-imperialismeineen.
"Ilmiötä voidaan kutsua myös kieli-imperialismiksi tai kielelliseksi kansanmurhaksi. Kieli-imperialismi tarkoittaa sitä, että vähemmistöjen äidinkielen käyttö tukahdutetaan, ja eurooppalaisia valtakieliä markkinoidaan vallan, kulttuurin ja sivistyksen kielenä."[
Surulista monelle suomalaiselle lapselle.

Uutta oli myös se, että kaunokirjoituksen opetus katoaa kokonaan Suomen kouluista.
Tämä on viimeinen vuosi , kun sitä opetetaan ja esim. Jeremias ei aloita sitä koskaan koulussa.
Tulee mieleen ajat Järvenpäässä, jolloin minun piti opetella sitä ihan urakalla. Sinne muuttaessamme kun edelisessä koulussa ei tuota oltu vielä aloitettukaan ja koulussa, jonne muutin se oli periaatteessa jo kaikilla valmiina hallussa.
http://yle.fi/uutiset/kaunokirjoitus_jaa_historiaan__kouluissa_halutaan_opettaa_tekstaamista_ja_nappaintaitoja/7635713

Ei muuta uutta. Kotimatkalla haimme Facen roskalavalta tuon:

ja ilta - sekä aamupalaksi väkerrettiin sesamsimenillä kuorrutettuja valkosipulisämpylöitä:

Tänään ohjelmassa kymmeneltä uuden toimintaterapian tutusumistunti.
Kello 12.10 röntgenlääkäri ja sen jälkeen gastroenterologi.

Saa nähdä mitä siellä on sanomista.
Itse sanoisin voivani fyysisesti suhteellisen hyvin, joskin lihasvoima esim. jaloista on taas selkeästi heikkenemään päin.
Eilen oli suorastaan jännittävää nähdä selviäisikö kaikista Svenska Privatskolanin rappusista kipittäessäni juhlasalin ja eri luokkien välillä.

Illalla jos jaksamme, veisin mielelläni lapset tuonne:
http://www.oulu.fi/tieteenpaivat/tieteen-paivat

Pysyvä linkki 01.09.2015 08:08:00 , kirjoittaja satu Sähköposti , 1210 katselua, Viipaleita,

1 kommentti

Kommentti lähettäjä: diippis [Vieras]
Mä olen itse todella huolissani suomen kielen kehityksen ja taino pikemminkin taantumisen suunnasta. Nykynuoriso hädin tuskin enää puhua suomea. Kaikki sanat vääntyvät englantiin tai somekieleen. Kommunikoinnissa selkeä ja puhdas kieli on arvokasta, kirjojen lukeminen ja ah se kaunokirjoituksen opetuksen lopetus :( Näin pienellä maalla kuin Suomi ei olisi varaa luopua niin suuresta osasta identiteettiään..
02.09.2015 @ 22:29