Heinäkuu 2015
Ma Ti Ke To Pe La Su
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Lomailu on kestävyyslaji

Olimme päivän Edenissä, söimme ja olen silitellyt pyykkiä.

Pakata pitäisi, jos huomenna Powerparkiin... ja sen jälkeen Ähtärin eläinpuistoon?

Pysyvä linkki 30.06.2015 18:54:00 , kirjoittaja satu Sähköposti , 770 katselua, Viipaleita, 2 kommenttia »

Eilinen Hailuodossa

Sää suosi. Ei satanut, mutta lämpimämpi olisi saanut olla.

 

Lossilla ikkuna jumi toviksi ja näytti hetken siltä, että kotimatkasta tulee kylmääkin kylmempi (ja iso osa lomabudjetista menee autosähkökorjaamoon).

Onneksi ikkuna antoi periksi - niiin terveyttä kuin budjettiakin ajatellen.

Tänään siivousta, pakkausta ja luultavasti Eden. Ukki tuumi, että voisi lähteä mukaan. Hyvä jos tulee. Ulkoaltaaseen minua ei saa kirveellä uhatenkaan. Ja mutenkin olen vähän turhan hidas neljän eohopeapalleron vahdiksi.

Pysyvä linkki 30.06.2015 09:32:00 , kirjoittaja satu Sähköposti , 264 katselua, Viipaleita, Jätä kommentti »

Grillimaisteri 2015

https://www.grillimaisteri.fi/kiertue/

Oltiin torilla kisaa ihmettelemässä niin kauan kunnes alkoi sataa.

Sittemmin saatiin pino ilmaislipuja lapsille kylpyläihin kautta maan. Ei osu omien reitien varrelle, joten jaan eteenpäin.

Pysyvä linkki 29.06.2015 07:30:00 , kirjoittaja satu Sähköposti , 494 katselua, Viipaleita, Jätä kommentti »

Jaossa ilmaisia lasten kylpylälippuja

niin kauan kuin riittää.

Voimassa 31.7 asti Rantasipi-kylpylähotelleihin Aulangolla, Nokialla, Jyväskylässä, Siuntiossa ja Ikaalisissa.

Pistä viestiä.

 
--------
Edit: 7 vielä tarjolla. Tiina h,mailis, nelli, taru, mari ja Anna voisivat pistää yksityisviestinä osoitteensa?
Pysyvä linkki 28.06.2015 19:00:00 , kirjoittaja satu Sähköposti , 570 katselua, Viipaleita, 11 kommenttia »

Eilinen meni piilotajunnalla pallotellen, individualisaatiossa,

uutta puutarhakalustoa kootessa, pihatöissä, siivoten ja keräten&kasaten kirjoja ja niitä Punaiselle Ristille kiikuttaen.

 

Paristatuhannesta olen kesän mittaan päässyt eroon. Kirjasta siis. (Heikki euroista?)

Illalla mukuloilla leikkikentähtelyä.

Paitsi hävittänyt kirjoja, minä olen lukenut lukenut ja lukenut. Visiitti yliopion humanistiseen kirjastoon aukaisi jonkun salvan ja nyt ahmin ahmimasta päästyäni... hyvää ja vähemmän hyvää.

Ja suurin osa kirjoistahan on molempia.  Kuten Kaija Maria Junkkarin "Naiseksi, joka olet". Loppua kohti kirja typistyy pinnallisiksi "todelisen elämän esimerkeiksi", jotka toisin kirjoitettuina ja analysoituina voisivat koukuttaakin. Ennen loppua on kuitenkin alku ja esim tämä kolahtaa:

Keski-iän muutosviheessa on ennen kaikkea kysymys ihmisen tietoisen minuuden ja piilotajunnan välisen vuorovaikutuksen aikaansaamisesta. Jung kutsuu tätä tapahtumaa insividualisaatioksi eli yksilöitymiseksi.  Se on suurelta osalta piilotajunnan johtama prosessi, jossa ihmisen tietoiset ja tiedostamattomat puolet kohtaavat toisensa. Piilotajunta on tietoisen mielen suuri opastaja, ystävä ja neuvonantaja, joka tietää, mikäli ihminen kuuntelee sitä.  Ihmisessä on sisäinen keskus, joka tietää, mitä ihminen tarvitsee.  Henkisen tasapainon ja jopa fyysisen terveyden saavutamiseksi  piilotajunnan ja tietoisuuden on oltava sisäisesti yhteydessä toisiinsa.

Tietoisen minän (ego) lisäksi ihmisessä on Itse (selbst, Self), joka edsutaa ihmisen kokonaista persoonallisuutta. Siihen sisältyy egon lisäksi juuri ihmisen piilotajuinen puoli. Itse on persoonallisuuden keskus, joka saa aikaan ihmisen jatkuvan kasvun ja kypsymisen.Yksilöitymisen kautta ihmisestä tulee vähitellen jakamaton ja kokonainen. Hän oppii elämään tasapainossa siihen asti tiedostamattomien persoonallisuuden osien kanssa. Jung painottaa mahdollisiman syvää itsetuntemusta olennaisena osana kypsää ihmisyyttä. Mikäli ihminen elää vielä keski-iässä egostaan käsin, hän palaa loppuun.

Jungin mukaan ihminen ei automaatisesti kypsy ja viisastu vanhetessaan - hän voi lakata kasvamasta henkisesti missä iikävaiheessa taphansa. Individuaalisaatioprosessi on todellinen vain, jos ihminen pyrkii tietoisesti luomaan elävän yhteyden piilotajuntaansa.Jung korostaakin pitkän ja tuskallisen itsekasvatuksen merkitystä ihmisen elämässä.

Pysyvä linkki 28.06.2015 08:27:00 , kirjoittaja satu Sähköposti , 203 katselua, Viipaleita, Jätä kommentti »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 960 >>