Elokuu 2014
Ma Ti Ke To Pe La Su
 << <   > >>
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tänään mökille Siikajoelle

Venetsialaisten ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Venetsialaiset ) viettooon. Nikoa ja Ginaa yhä odotan, mutta tulostaan ei ole varmuutta... ei aamun Keijopuhelun jälkeenkään. Kaikki auki.
Eteisessä odottavat kumminkin autoon lastausta "omalle sakille" täydet pakaasit (pyyhkeet, uimapuvut, petivaatteet ja yhdet vaihtovaatteet kullekin sekä paljon lautapelejä).

Arja on tahtomalla tahtonut, jota ruokapuoli tulisi heiltä... ja sopiihan se.

Pysyvä linkki 29.08.2014 12:27:00 , kirjoittaja satu Sähköposti , 120 katselua, Viipaleita, 1 kommentti »

Heikki pääsi aikoinaan ripille siinä kirkossa

missä eilisillan vietimme kuoroa kuunnellen. Kaunis kirkko. Pidin.
Mutta silti se ei ollut "minun kirkkoni". Minun kirkkoni ( se, missä mieheni ja lapsenlapseni on hautaan siunattu ja jonka jokaisen nurkan tunnen kuin omat taskuni) on tuolla, missä asuin liki 30 vuotta
http://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%B6yrin_puukirkko

Cantio Laudus lauloi kuitenkin kauniisti (ja Jeremias bongasi ilokseen myös luokan avustajan laulajista) ja Olavi oli ihan yhtä keppiperseinen ja mitäänsanomaton kuin odotinkin. (Tiedän olevani nyt ilkeä ja minun kuuluisi hävetä. Ilkeys on aina noloa, mutta silti reaktioni reaktiooni on kaksijakoinen. Osin häpeän, osin olen ylpeä...? Olavi Rimpiläinen myös jarrutti, saastutti ja loukkasi EV lut - kirkkoamme pitkään. Siitä saa ja pitääkin olla vihainen.)

Huomiselle/tälle päivälle jännitystä siitä, että tuleeko tili ja lähdemmekö mökille ja tuleeko Niko oikeastikin jne. Kaikki on vähän auki. Ei hyvällä tavalla vaan potentiaalisen stressaavalla. Rahasta pahasti pulaa.
Mutta milloinpa ei olisi...?

Pysyvä linkki 29.08.2014 04:14:00 , kirjoittaja satu Sähköposti , 169 katselua, Viipaleita, Jätä kommentti »

Eiliset verinäytteeni olivat jotenkin "kontaminoituneet"

joten sain "ilon&kunnian" käydä kahtena peräkkäisenä päivänä sairaalassa.
Kovasti pahoitetiin ja pyydeltiin anteeksi sekä tarjottiin taksilippuja korvaukseksi, mutta syytä ei oikeastaan olisi ollut (Taksiliput kyllä otin ;) .
Sainpahan aamupäiväksi tekemistä.

Kaupungin tapahtumakalenterissa olisi iltapäivällekin ollut jotain, mihin definitivt olisin tarttunut, jos Niko olisi jo täällä.
On nimittäin Värtönrannalla Vareksen (Vapaaehtoistiminnan verkoston) järjestämä kalastus- ja piknikpäivä.
Niko RAKASTAA kalastamista ja on siinä omien sanojensa mukaan "maailman paras".
Tämä "maailman parhaammuus" syntyi Laukaassa Toinilandian mökillä, kun poika oli onnistunut saamaan laiturinpäästä muutaman sintin.
Perkausvaiheessa olivat sintit tainneet mennä silpuksi, mutta hyvänä tätinä Tanja oli fiksusti oivaltanut ostaa kaupasta muutaman kalanpalan ja tarjoilla ne sitten "Nikon kalastamina".
Lapsille valehtelu on aina (tai ainakin useimmiten) poikaa?

Tuon kalapiknikkeilyn sijaan jos sitten pääsisi iltasella kuuntelemaan Cantio Laudista ja piispa Olavi Rimpiläistä.
(Jälkimmäisen jutuista saisi hyvällä onnella hyvän adrenaliinisuihkeenkin? Emme taida olla samaa mieltä oikein mistään. Paitsi luterilaisuudesta. Ja siistäkin eri syistä.)
Riippuen toki siitä, kuinka poikki Heikki ja lapset ovat illalla kotouduttuaan...

Päivälliseksi pykään Lindströmin pihvejä - mielellään myös mummille ja ukille, jos vain kelpaa. On ollut suunnitelmissa jo muutaman päivän, mutta Arja-mummi on yhtä "tylsistynyt" kuin minäkin ja ehti ensin kokkaamaan ilmeisen herkullista lihakeittoa. Oma syöntini on mitä on ( mitään syöntiä ei pilleriarsenaalin jälkeen ole), mutta muiden pupeltamisesta herkullisuuden voi hyvin päätellä.

---

Edit : Iltapäivällä soitti Tanja Famon ja Fafan perinnönjaosta.
Hyvin sopii sopia, jotta mitään ei jää. Se lie jokaisen perinnönjaon ihanne.
Ja hyvin sopii sekin, jos lapset saavat jakaa tontin Notgrunnista. Kiva sekin jos jää jokin - edes etäinen - side Öjaan.
Tage https://www.facebook.com/tage.krokvik?fref=ts tai Frans Sjöberg varmaan lainaavat mielellään veneitään, jotta sitä tonttia pääsee kukin kerran elämässään ihmettelemään.

Pysyvä linkki 28.08.2014 10:47:00 , kirjoittaja satu Sähköposti , 410 katselua, Viipaleita, 1 kommentti »

Hem och skola

Siihen ilmoittauduin vapaaehtoiseksi.
Aikaa kun on, on ja on.
Ensi viikolla lähden retkiohjaajaksi ja leipoa kuulemma saa AINA kun vaan jaksaa ja ehtii.
Ilmeisesti täällä ei ole ehditty/haluttu alkaa "pakkosääntöiseksi" tai "muotisokerikieltoiseksi".
Kaikki kotonakokattu lähiruoka on kuulemma tervetullutta.
Sokerilla tai ilman.

Muutenkin oli oikeastaan poikkeuksellisen hyvä vanhempainilta.
Mikään ei ärsyttänyt ja moni juttu ilahdutti.

Heikki puolestaan on ryhtynyt vapaaehtoistyönä ylläpitämään lasten Tae Kwon Do -seuran sivuja ja ensi viikosta pitää löytää aikaa pitkälle kahvihetkelle ohjaajan kanssa - uudistamisjuttuja pohtien.

Pysyvä linkki 27.08.2014 20:01:00 , kirjoittaja satu Sähköposti , 285 katselua, Viipaleita, Jätä kommentti »

Kirjavirtaa pappilassa

Kumpaakaan illan keskusteltavista kirjoista ( JP Koskisen "Ystäväni Rasputin" ja Laila Hirvisaaren "Minä, Katariina") en ole lukenut - piti kyllä, mutta unohtui. Harmittaa melkoisesti, semminkin kun nykyään luen taas aika paljon joka päivä ja mukulatkin ovat yltyneet niin ahkeriksi kirjastonkäyttäjiksi, että hyvinkin olisin milloin vain voinut tilata ko. kirjat kotiin.

Aion kuitenkin mennä (Heikin ja lasten Tae Kwon Doo -treenien ajaksi) Kastellin kirkon pappilaan, missä on illalla kirjallisuuspiiri "lukevaisille uteliaille".
Olen lukevainen ja olen utelias.
Olen myös perin juurin alityöllistetty ja tylsistynyt.
Pelkistä sairaalakäynneistä ja kotitöistä ei oikein saa kylliksi täytettä päiviinsä - ei vaikka leivon ja kokkaan nykyään vähän turhankin paljon (ottaen huomioon sen, mitä pystymme syömään) ja paapon pikkuisia paljon turhankin paljon (ottaen huomioon sen, että voisivat luultavasti pitkän päälle paremmin, jos joutuisivat jotain yrittämään itsekin). Tänään aamusta vein petivaatteet pihalle tuulettumaan, imuroin talon, silitin pyykit, kiikutin ne kaappeihin, järkkäisin vähäiset eilisillan "elämisen jäljet", tyhjensin astianpesukoneen ja kävin sairaalassa. Ja nyt, kaiken tuon jälkeen, kello ei ole vielä kymmentä...
Jumalan kiitos Niko tulee perjantaina!

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1370750670678

"Ei kukaan kysynyt, halusinko mennä naimisiin suuriruhtinas Pietarin kanssa! Halusinko ylipäätänsä mennä neljätoistavuotiaana naimisiin kenenkään kanssa! Ei kukaan kysynyt, haluanko vaihtaa uudeksi kotimaakseni Venäjän, tämän mystisen maan, jonka ihmisistä ja tavoista en tiennyt mitään."

Uskomaton tahdonvoima nosti saksalaisen prinsessan lopulta
Venäjän itsevaltiaaksi, mutta mikä oli hinta? Hän joutui luopumaan
perheestään, nimestään, uskonnostaan ja yksityisyydestään, häntä
tarkkailtiin koko ajan. Hääseremoniat olivat loisteliaat, mutta
sulhanen, tuolloin kuusitoistavuotias suuriruhtinas Pietari, tuotti
puolisolleen jatkuvasti pettymyksiä. Nuoren vaimon tärkein tehtävä
oli tuottaa valtakunnalle kruununperillinen, mutta sitä saatiin
odottaa."

Maalaamisen olen monen vuoden tauon jälkeen aloittanut uudestaan. Hyvinä hetkinä se tempaa mukaansa tuntikausiksi. Jälki on kaukana loistavasta, mutta en oikeastaan edes ole kiinnostunut "lopullisista" teoksista vaan enemmän tekemisestä prosessina.
Sama pätee epäilemättä ompeluksiin, jahka vain saisi koneet kuntoon ja paikoilleen.

Pysyvä linkki 27.08.2014 09:54:00 , kirjoittaja satu Sähköposti , 335 katselua, Viipaleita, 3 kommenttia »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 924 >>