Toukokuu 2018
Ma Ti Ke To Pe La Su
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Haku

Kategoriat

powered by b2evolution free blog software

Lyle is back!

Nu är jag tillbaka, större, starkare och framför allt sötare. Jag fick höra att min blogg varit saknad, så jag ber om ursäkt för att jag inte hunnit updatera den. Jag har ganska mycket program nuförtiden så jag hinner inte skriva dagligen, men jag ska försöka hinna skriva en gång varje vecka.

Jag har alltså börjat med fysioterapi. Min fysioterapeut heter Sinikka och hon är väldigt trevlig. Jag träffar henne två gånger i veckan i ungefär en timme. Hon har lärt mej en hel del. Jag kan t.ex vända mej nuförtiden. Det är roligt att vara på jumppa, men det är också tungt. För tillfället tränar jag på att lära mej använda händerna. Jag har kommit till den slutsatsen att mina händer är olydiga, det är omöjligt att få kontroll över dem. Jag försöker också lära mej att lyfta på huvudet, för stora flickor bär själv på huvudet. På denhär linken finns bilder på då jag jumppar. http://www.empiria.org/kuvia/lyylijumppaa

lylejumppa

Pysyvä linkki 19.07.2006 20:24:22 , kirjoittaja Lyle Sähköposti , 18038 katselua, dagbok, 3 kommenttia »

Gissa vem jag är?

lyleharmapappa

Pappa! Hahaa &amp;#58;&amp;#41;

Igår var jag med mamma och hälsa på fadder Pia i Vasa. Det var riktigt kul. Pia såg ut som vanligt, inget speciellt med henne inte. Hos pias åt vi å sen gick mamma och jag på stan lite. Tiiti fyllde 9 å idag så vi sökte en present åt henne. Eller rättare sagt sökte mamma, jag sov i vagnen -tihiii-. Å lite Tiiti fick fina saker, jag vill också fylla 9 år!

Mamma, pappa och jag åkte till mommos för att fira Tiiti imorse. Vi steg upp jättetidigt! Hos mommos gömde vi alla hennes paketer, 9 st som i 9 år. Tiiti fick leta rätt på paketerna med hjälp av korta rim. Efter att hon äntligen hittat alla paketer, öppnat dom och prövat dom fick vi äta kaka. Efter det for pappa till jobbet.

Jag skulle till rådgivningen kl 10.30. Men dom ringde, rådgivingstantens barn var sjuka så hon måste vara hemma och sköta dom. Det härjar en spysjuka här i Vörå. Pietari fick den idag efter skolan. Mamma tycker att det är bäst att vi inte åker till mommos nu på en stund så kanske vi inte får spysjukan. Själv tycker jag det inte var en bra ide`, men ingen lyssnar ju på mej som vanligt.

Mommo hade givit mej en utmaning att ta en bild på en personlig eller underlig sak hemma. Jag lovar att göra det senare. Okej?

Pysyvä linkki 04.04.2006 21:57:35 , kirjoittaja Lyle Sähköposti , 685 katselua, dagbok, 2 kommenttia »

Såhär är det att vara Lyle.

Jag är väldigt älskad och dyrkad av min familj, släktingar och vänner. Min vardag går ut på att bli uppassad av alla i min omgivning. Jag behöver inte göra något själv. Mina största nöjen i mitt liv är att gosas och äta fruktpure`. Jag är för tillfället 3,5 mån gammal och ursnygg! Mitt hår har min neurokirurg stailat, det är en så kallad tuppkam. Coolt! Jag har en shunt, det är inte många av er mina läsare som har det? &amp;#58;&amp;#80; Jag väger 6,5 kg och är 62 cm lång. Helt perfekta mått om jag får säga så själv. Så kort sagt är jag bäst!

Detta var en kort presentation av mej. Jag svarar gärna på frågor om något ännu lämna oklart.

Jag har int skrivit blogg på länge för att jag har varit lite upptagen med att vara mej själv. Det är ett aktivt och händelserikt liv jag lever. Jag var t.ex. hos fammos i lördagst. Det var ju väldigt roligt som vanligt och jag fick använda min nya nyckelpiga klädsel som mamma köpt mej. Jag var också och hälsa på pappas kompis och hans familj. Jag ber om ursäkt att jag var lite gnällig, jag ville helt enkelt inte bort från fammos. Det var inget fel på er, det var helt mitt fel.

På söndag var det inte en så väldigt trevlig dag. Jag spydde lite hela dagen. Så vi bestämde oss för att åka till sjukhuset nästa dag för att kolla upp att allt är okej. På sjukhuset var det dom samma vanliga blodproverna och ultraljuden av min hjärna. Läkaren hitta inget speciellt med ville ändå för säkerhetens skull ha mej på sjukhuset över natten. Det passa ju riktigt bra, så både mamma och jag lämna på sjukhuset. Pappa och alec satt som sällskap åt mej och mamma hela kvällen. Nästa dag var det en del blodprov igen. Det var meningen att vi skulle åka hem efter blodproven men då var ju mamma och hitta en röd fläck på shunten min. Så läkaren släppte ju inte oss någonstans. Det var riktigt mysigt att vara på sjukhuset med mamma. Speciellt då hon fick sova med mej natten där. Det går inte då vi är i Tammerfors. På tisdag eftermiddag kom pappa till sjukhuset och vakta mej medan mamma körde till Vörå för att duscha och byta kläder. I något skede hade mommo smygit sej in i bilen, för då mamma kom till sjukhuset hade hon mommo med sej. Så mommo och jag lämna och skvallra på sjukhuset medan mamma och pappa var och åt med alec. Nå igår slapp vi hem från sjukhuset, det såg ut som om shunten inte är infekterad, och det är ju bra. För att det är ganska lång väg till tammerfors, där min neurokirurg bor. Det e han som alltid uppdaterar min shunt. Borde skaffa en som bor nära.

Idag är det städning som står i tur. Jag ska sitta och titta på då mamma städar. Hoppas det går fort för det är så tråkigt att sitta och titta på då hon städar. Det är mycket roligare att lyssna på då hon tror sej kunna prata beibispråk. Det är så komiskt, för hon kan ju inte alls det! Ni sku måst få höra det någon gång.

Jag skriver nästa gång då jag har tid. Det är lite svårt att hitta tid i mitt stressiga men roliga liv att skriva blogg.

lylekatsookameraan

lylehymyilee

Pysyvä linkki 30.03.2006 10:53:55 , kirjoittaja Lyle Sähköposti , 670 katselua, dagbok, 2 kommenttia »

Mitt veckoslut

Veckoslutet har gått bra, fast mamma var lite orolig. Hon fatta int att jag bara va trött, därför sovd jag så mycket!

Fredagen gjorde vi inget speciellt. Moster Minja vakta mej medan mamma var ut och gå. Hon ville int ta med mej eftersom jag fortfarande har stygnen kvar från operationen. Egentligen får jag göra vad jag vill trots stygnen, men jag e inte så förtjust i att ligga i vagnen. Säg inte det åt mamma! Det var mycket roligare att skvallra med minja. På kvällen titta mamma, pappa och jag på tv tills jag somna.

På lördagmorgon for pappa till förstahjälpmöte. Mamma och jag lämna i sängen och njöt av lördagsmorgonen. Det finns inget som är bättre än att "kölliä", som min moffa bruka kalla det. Där låg vi och berätta hemlisar tills pappa kom hem. På kvällen sku mamma, pappa och alec ut, och jag sku på pyjamasparty med jesse och wilma till mommos. Tyvärr så fick alec huvudvärk så mamma och pappa for bara till vasa och äta, sen hämta dom hem mej till natten. Men nog var det riktigt skönt att sova hemma mellan mamma och pappa.

Idag har jag också varit hos mommos, för mamma och pappa skulle renovera lite. Moster Tiiti läste 3 böcker åt wilma och mej, jag somna efter den första. Det var lite pinsamt, för stora flickor somnar ju inte mitt i läsandet! Kanske ingen märkte av det.

Nu på kvällen har jag suttit i sittern å tittat på då oona ätit ett ben. Lite orättvist att inte jag fick ett, för det verka väldigt god, så snabbt som oona åt upp den. Mamma fundera på att köpa hem lite mango, eftersom jag dricker flera desiliter mjölk på kvällarna nuförtiden. Jag måst säga att det var en briljant idè, för dendär mangon är väligt god. Jesse bjöd lite åt mej idag igen. Namm! Så imorgon bär det väl av till HalpaHalli för att köpa mango.

Pysyvä linkki 19.03.2006 21:41:13 , kirjoittaja Lyle Sähköposti , 1148 katselua, dagbok, 1 kommentti »

Hem och mango

Imorse kom neurokirurgen. Han var väldigt ledsen över att han inte hann igår så han tyckte att det minsta han kan göra är att släppa iväg oss hem redan idag. Det passa oss bättre än bra så mamma klädde på mej och redan före 12 var vi på hotellet. Mamma sprang in och packa ihop sina, mommos och wilmas grejjer snabbt medan vi andra väntade i bilen. Sen körde vi i lugn och ro hem. Vi berätta inte åt pappa att vi var på väg hem, utan överaskade honom istället. Han blev jätte glad att se oss, t.o.m. så glad att han pussa mamma! Pinsamt!

Moster minja hade lagat lasange. Jag fick ingen lasange, men jag fick smaka på wilmas mango. Det var gott! Men jag fick bara en skedfull, vilket var lite surt. Snart e jag stor flicka och får börja äta mango varje dag, det ser jag framemot.

På kvällen kom alec på besök. Han va så tråkigt sällskap så jag somna.

pusu

ata

hemma

Pysyvä linkki 16.03.2006 22:30:58 , kirjoittaja Lyle Sähköposti , 850 katselua, dagbok, 2 kommenttia »

1 2 3 4 >>